Voorjaar staat voor de deur!

De winter laten we alweer bijna achter ons en het voorjaar staat voor de deur. Wellicht zit u alweer te denken aan een prima schilderbeurt van uw huis of bedrijfspand. Wees er dan op tijd bij want wij van Dams schilderwerken leveren uitstekende kwaliteit schilderwerk dat zorgt voor een goede uitstraling van uw huis of bedrijfspand. Daarnaast zorgt ons schilderwerk ook voor een langere levensduur en waardevermeerdering van uw pand.

 Dams Schilders is een gedreven schildersbedrijf in Veldhoven dat vanuit passie is ontstaan. Door de jaren heen hebben wij onze kennis flink uitgebreid waardoor wij nu specialisten zijn in schilderwerk, houtrotrenovatie, lak- en spuitwerk. Schilderen is een vak, een ambacht die wij met de modernste technieken uitvoeren. Deze aanpak zorgt voor een optimaal vakkundig eindresultaat waar u jarenlang van kunt genieten!

Vraag offerte aan

Het voorjaar staat voor de deur en het wordt nu tijd voor een afspraak voor het schilderen van uw huis of bedrijf.

Wanneer is mijn huis eigenlijk toe aan een nieuwe verflaag? Dit hangt natuurlijk van heel veel zaken af. Gaat het om een oud huis of een nieuw huis, heeft u zelf onderhoud gedaan of een professional. Na de winter wordt het weer mogelijk om aan het buitenwerk op te starten. Ik ga u een aantal handvaten geven zo dat u ook zelf kan bepalen wanneer uw huis toe is aan een nieuwe schilderbeurt.

Wanneer is mijn buitenschilderwerk toe aan een opfrisbeurt?

Uw buitenschilderwerk is naar schatting één keer in de vijf jaar toe aan een nieuwe verflaag. Verf dient namelijk niet alleen voor een mooie uitstraling. Nee, het zorgt ook voor een bescherming van de ondergrond. Het sluit namelijk het houtwerk af van vuil en vocht. Want langdurige ophoping van vuil en vocht kan houtrot tot gevolg hebben. Dit moet natuurlijk kosten wat het kost voorkomen worden. Want houtrot kan wel gerestaureerd worden, maar in het merendeel van de gevallen dient er nieuw houtwerk geplaatst te worden. Tevens is het schilderwerk aan de zuid- en westenkant van uw woning als eerste toe aan een onderhoudsbeurt. Dit komt omdat deze kant van uw huis meer blootgesteld wordt aan zonlicht en regen. Het is nu eenmaal een feit dat verf wordt beïnvloed door de zon en regen. De beste tijd om aan de slag te gaan met uw buitenschilderwerk is als het droog is en niet te koud. Kortom: een kwestie van op tijd plannen.

Is mijn huis aan de binnenzijde toe aan een nieuwe frisse look?

We noemen het wel: de voorjaarsaanpak. Het schilderen van de binnenkant van uw woning dient u ongeveer elke zeven jaar te herhalen. Verf lijd nu eenmaal door gebruik. Uw loopt misschien een keer met de wasmand tegen de muur of uw jas komt er tegen aan. Elke aanraking aan een muur, kozijn of trapleuning. Oftewel elke geschilderde oppervlakte krijgt te maken met slijtage. Daarom zeggen we dat u ongeveer elke 7 jaar de binnenzijden van uw woning moet schilderen. Maar een keuken of een badkamer dient u vaker te voorzien van een nieuwe verflaag. De beste periode om uw binnen schilderwerk te vernieuwen is het in het voorjaar of de winter. In de winterperiode wordt veelal binnenwerk uitgevoerd omdat we dan in de voorjaars- en zomerperiode meer tijd over houden voor het buitenschilderwerk.

Zo ziet u of uw verf toe is aan een nieuwe laag verf!

Bekijk eerst eens zelf of uw schilderwerk voldoet. Als een van de onderstaande problemen zich voordoen. Kunt u het beste uw oppervlakte opnieuw laten schilderen door Dams Schilders.

  • Als uw verf afgeeft;
  • De verf van het oppervlakte afbladdert;
  • U barsten of scheuren in uw schilderwerk ziet;
  • U blaasjes ziet in uw verf;
  • U ziet dat uw kozijn aan het rotten is;
  • Of dat er ernstige verkleuringen ontstaan.

En wilt u nu echt alles weten over uw schilderwerk?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Dams Schilders
Carina 39, 5505 VS Veldhoven

T: +31 (0)6 - 41 20 28 03
info@damsschilders.nl